Lediga jobb

Den 1 januari 2018 bildas Haninge pastorat.
I pastoratet ingår Dalarö-Ornö-Utö församling, Västerhaninge-Muskö församling och  Österhaninge församling.

Pastoratet ligger söder om Stockholm och utgör  en kreativ miljö där storstad möter landsbygd och där olika kulturer möts. Vi vill utveckla kyrkan till en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag. I pastoratet bor 86 000 människor varav 45 000 är medlemmar i Svenska kyrkan.

Inom kyrkan finns många spännande arbetsuppgifter och många yrken representerade. Församlingens huvuduppgift finns inom områdena gudstjänst, undervisning, diakoni och mission. I gudstjänsten är flera yrkesgrupper inblandade liksom vid dop, vigslar och begravningar. Det finns barn- och ungdomsgrupper, körer och konserter, studiecirklar och samtalsgrupper, skol- och fritidsverksamhet. Församlingen har också ett stort socialt arbete och som stöd för det utåtriktade arbetet finns tjänster för administration och information.

Barbro-barn.jpg

Två lediga jobb

Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge församlingar bildar tillsammans Haninge pastorat från och med 1/1 2018. Nu förstärker vi vår kommunikationsenhet och söker två medarbetare som vill vara med och utveckla den interna och externa kommunikationen för Svenska kyrkan i Haninge.

Kommunikatör med strategisk inriktning

Din roll blir att ha ett övergripande och strategiskt ansvar för pastoratets kommunikation. Du sitter med i ledningsgruppen och har ansvar för enhetens budget. Du kommer att arbeta med kommunikationen kring olika projekt och kampanjer, ansvara för den interna kommunikationen och vara redaktör för tidningen. Tillsammans med dina två kollegor arbetar du både strategiskt och praktiskt för att driva kommunikationsfrågor i pastoratet.

Vi söker dig som

- är en driven kommunikatör med flera års erfarenhet

- har adekvat utbildning från universitet eller liknande

- kan analysera, planera, implementera och följa upp informationsinsatser

- är en van skribent och kan anpassa dina texter till olika målgrupper

- är initiativrik, kreativ och samtidigt bra på att samarbeta

- delar Svenska kyrkans värderingar

Har du dessutom

- kunskap om Svenska kyrkan/ idéburna organisationer är det en merit

Kommunikatör

Din roll blir att praktiskt arbeta med pastoratets kommunikation genom att ta fram trycksaker, annonser, affischer, foldrar, utskick och eventmaterial samt skriva texter för olika kanaler. I tjänsten ingår också uppdatering av digitala kanaler såsom hemsida, facebook och digitala skärmar.

Vi söker dig som

- har en adekvat utbildning och erfarenhet av liknande uppgifter

- är en van skribent och kan anpassa dina texter till olika målgrupper

- är duktig på grafisk formgivning, webbpublicering och sociala medier

- är van att arbeta i Adobes programvaror

- är initiativrik, kreativ och samtidigt bra på att samarbeta

- delar Svenska kyrkans värderingar

Har du dessutom

- kunskap om Svenska kyrkan / idéburna organisationer är det en merit.

Om tjänsterna

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Provanställning kan komma att tillämpas. Tjänsten som kommunikatör är ett vikariat med möjlighet till förlängning. Båda tjänsterna är på 100%. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Upplysningar lämnas av kyrkoherde Krister Stenberg 08-555 670 23 eller Informatör Charlotte Persson 08-555 670 36.

Sista ansökningsdag 17 september

Välkommen med din ansökan till:

Österhaninge församling, Box 113, 136 22 Haninge eller e-post:

osterhaninge.forsamling@svenskakyrkan.se